Jeugd

Multimove 2023

Multimove is een initiatief van de Vlaamse overheid dat een gevarieerd bewegingsprogramma  biedt  aan kinderen van 3 tot 8 jaar. De focus ligt op de ontwikkeling van liefst 12 bewegingsvaardigheden.

Zo leren de kinderen werpen en vangen, glijden, springen en landen, zwaaien, dribbelen, wandelen en lopen, slaan. Deze bewegingsvaardigheden zijn van belang voor de motorische ontwikkeling van kinderen en kunnen al op jonge leeftijd geprikkeld worden. Bovendien vormen ze de basis om op latere leeftijd sport specifieke vaardigheden te leren.

Het project Multimove van de Vlaamse Overheid is dus erg gelijklopend met het KidsTennis-project 'Wit' van Tennis Vlaanderen. Een kind dat Multimove / Wit gevolgd heeft, zal later sneller en efficiënter leren tennissen.

Multimove praktisch

 

Elke zaterdag, vanaf 6 mei t/m 1 oktober 2023,
van 9.15u. tot 10u.

voor 3 tot 8-jarigen


Op de gravelpleinen van de Stevoortse tennisclub, de Libottonstraat 1, 3512 Stevoort


Prijs : 10-beurtenkaart voor 40€
(reknr BE81 7775 9401 3124)


Inschrijven via e-mail : jeugd@stevoortsetc.be

inlichtingen: Eddy Schils 0475 456 341

Multimove 2022

Eerdere activiteiten in 2022

Zomerse zaterdagen

Zaterdagochtend van 10 tot 12u. kan je als 8 tot 16-jarige terecht bij ons om onder begeleiding van een monitor te tennissen met leeftijdsgenoten.


We reserveren iedere week weer opnieuw enkele pleinen wanneer we voldoende inschrijvingen noteren.


Dus als jij erbij wilt zijn, laat je ten laatste op vrijdag weten of je de dag nadien gaat komen.


Je kan ter plaatse een 5-beurtenkaart kopen voor 15 euro. Eens je in de groep zit, communiceren we verder via WhatsApp.

Deelname : jeugd@stevoortsetc.be

kick-off seizoen 2022


Op Paasmaandag 18 april trekken we het outdoor tennisseizoen op gang, deze keer opnieuw met een heuse openingsreceptie. Als je er wil bijzijn, dan volgt hier meer concreets.

Een ware kick-off voor de Jeugd!  We starten vanaf 10.30u. met de bekende Multimove voor de 3 tot 8-jarigen. Dit is een kennismaking met uitgewerkte basisbewegingen - gericht op tennis - die de kleinsten op speelse wijze wordt aangeleerd.  De ‘oudere’ jeugd komt tegelijkertijd en onder begeleiding van een monitor aan bod. Je hoeft voor dit alles zelfs geen lid te zijn van onze tennisclub. Spreek dus je vriendjes en vriendinnetjes aan!

Deelname is gratis, inschrijven kan voor maandag 11 nog tot 15 april: een eenvoudig mailtje te richten aan jeugd@stevoorstetc.be , met vermelding van de naam van de deelnemer(s) en telefoonnummer.

Om 11.30u. volgt dan de openingsreceptie, aangeboden aan alle ouders van de jeugdige deelnemers van de kick-off en aan de leden van de tennisclub.  

Opgelet !


Je kan nog inschrijven tot vrijdag 15 april !!

dit was Wintertennis 2021


                sinds enkele jaren

De georganiseerde wintertennis is voor de Stevoortse Tennisclub nog relatief nieuw.
Maar onze wervende jeugdwerking ging aan de slag, zodat vanaf het winterseizoen 2018-2019 de jeugdige spelers terecht konden in een  sporthal. Onze eigen lesgevers zetten er hun schouders onder.


In het najaar (oktober 2021) zijn we weer gestart. .


jeugd van 3 tot 8 jaarIn de zomer van 2021 haalden we de Multimove naar de Stevoortse Tennisclub. Heel wat kleine beginnende sportertjes waagden hun eerste bewegingen op de gravel. Het ging hem niet om het tennis zelf, maar om een zekere bewegingsgewenning, goed voor alle sporten.


En we gaan ermee door: ook in de winter houden we de Multimove levend. We hebben zelfs twee dagen voorzien.

jeugd van 8 tot 16 jaarWaar ?  sporthal Kermt

De winterlessen zitten er weer op. We konden afgelopen winter weer terecht in de sportal van Kermt.Voor de leden va de Stevoortse Tennisclub is deze hal al sinds enkele jaren de winterse uitvalsbasis.


Wil jeer volgende winter ook bij zijn, informeer je dan op tijd bij jeugd@stevoorstetc.be.Wat mocht dit kosten?

Dat hing af van het aantal deelnemers per groep. Wil je  wat leren van je mede-tennissers, dan kan je best in grotere groep terrecht. Of wil je een intensere beleving, dan schrijf je met z'n tweeën in.


deelname in 2021:

lesuur met 2 deelnemers : € 300/ deelnemer
lesuur met 3 deelnemers : € 200/ deelnemer
lesuur met 4 deelnemers : € 150/ deelnemer